Ribó: “L’ajuntament ha de millorar, en l’àmbit de les seues competències, la situació personal que hui pateixen les persones aturades.”.

El portaveu del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, s’ha mostrat satisfet de la decisió que ha pres, aquest matí, la Comissió d’Hisenda de traslladar als tècnics d’Hisenda de l’Ajuntament la proposta d’eximir de forma provisional dels impostos i taxes municipals a totes aquelles persones pertanyents a unitats familiars on la meitat o més dels seus membres estiguen en situació d’atur.

Ribó ha explicat que el compromís és que els tècnics estudien i avaluen quines taxes i tributs poden ser susceptibles d’entrar en aquesta proposta, per després, amb l’estudi dels tècnics, que siga la Comissió d’Hisenda de setembre qui prenga una decisió al respecte.

El portaveu del Compromís creu que és aquest primer pas i molt important, ja que segons Joan Ribó, “València està patint uns nivells d’atur molt considerables que suposen greus problemes econòmics per a moltes persones i famílies.”.

Un dels elements que semblen no tenir molt de sentit és el de continuar satisfent les taxes i impostos municipals com si de ciutadans normals amb recursos econòmics es tractara. La situació de les persones aturades, sobretot si la majoria de les que composen la unitat familiar estan en atur, arriba a ser de subsistència quan no d’indigència.

Creguem, per tant, que l’Ajuntament almenys no ha de contribuir a fer més gran encara aquesta situació i ajude a pal·liar una situació personal tant negativa. “Si des dels poders públics som incapaços de garantir el dret al treball a tantíssimes persones, el mínim que podem fer és no complicar-los la vida amb els impostos. Quan la gent tinga faena, que complisca amb les seues obligacions fiscals”.