Compromís per València denuncia l’obsessió de l’actual alcaldessa, Rita Barberà per consumar la destrucció del Cabanyal mitjançant el seu projecte de prolongació de l’Avinguda Blasco Ibáñez. Li reiterem que la figura de l’espoli està contemplada en la Constitució Espanyola i qualsevol govern ha de vetlar per a què no es realitzen espolis al patrimoni emparant-se en qualsevol projecte urbanístic com sempre ha ocorregut fins ara.

ompromís per València vol recordar que el Partit Popular ha perdut 1.169 vots en els Poblats Marítims respecte a les eleccions de 2007. Significa un 8’7% menys de vots què en 2007. “Una pèrdua què és més del doble de la patida en València pel PP, un 4’1% dels vots de la ciutat i un regidor. Més significatiu encara en unes eleccions on el PP està en ascens. Fins i tot les pèrdues són majors que les de Camps, implicat en tot el procés del cas Gürtel (Camps perd el 3’6% en la ciutat de València respecte a 2007).

En definitiva, per molt què es diga, Barberà és un valor polític en descens. Ha obtingut el menor número de vots des de 1995 que va conformar la primera majoria absoluta. En altres paraules: Si cotitzara el valor Barberà en la Borsa seria un valor en roig intens no pel vestit sinó per les pèrdues”, segons paraules del portaveu de Compromís per València, Joan Ribó.

Compromís vol, d’altra banda, denunciar la confusió de poders “de què fa gala Barberà des de Montesquieu la separació entre el poder polític i el poder judicial és una de les bases de l’estat democràtic modern. Només intenten mesclar ambdós poders els règims autocràtics i dictatorials. No confonga mai els resultats de les urnes amb els temes judicials perquè el món de les urnes i el món dels jutjats són dos móns independents”.

Ribó ha assenyalat que des de Compromís per València, “li volem reiterar a Barberà que torne a obrir vies de diàleg vertaderes amb els veïns. No és pot continuar governant la ciutat com si fora un quarter. Les xiques i xics acampats en la plaça sota el seu despatx li estan dient molt clar que democràcia és més que votar una vegada cada quatre anys. A tots els que vivim en esta ciutat ens vindria molt bé que algun dia els fera cas”.