En les hores finals d’esta campanya electoral, el candidat a l’alcaldia de València per COMPROMÍS, Joan Ribó, ha demanat als veïns de la ciutat el vot per a COMPROMÍS PER VALÈNCIA “per a fer de la política una veritable eina de participació ciutadana. I estes no són paraules buides per a la coalició COMPROMÍS. La nostra presència a l’ajuntament de València permetrà canalitzar les propostes, les reivindicacions, les opinions i també, és clar, la indignació dels Valèncians i les Valèncianes. Perquè democràcia no és anar a l’urna cada 4 anys, sinó participar activament en la presa de decisions del dia a dia”. COMPROMÍS PER VALÈNCIA, amb Joan Ribó al capdavant, vol que esta participació es concrete en fets reals, i per això ha llançat tot un seguit de propostes que passen per la realització de consultes ciutadanes, o per fer que els ciutadans puguen votar directament quines inversions es fan al seu propi barri a través d’uns pressupostos participatius, com ja es fa exitosament a ciutats com Elx, gràcies a COMPROMÍS.

La participació dels ciutadans és transparència i és una vacuna contra la corrupció, uns dels grans mals d’este País i de la ciutat on vivim. Perquè volem unes institucions amb parets de vidre, on tot el que passa dins es puga vore des de fora. Cada un dels ciutadans d’esta ciutat té dret a saber què fan els seus representants públics i com es gestionen els diners dels seus impostos, ha dit Joan Ribó, candidat a l’alcaldia de València per COMPROMÍS. És el que la ciutadania està demanant cada dia.

Per això, la coalició d’esquerres, ecologista i Valèncianista ha fet una crida a tota la ciutadania que creu en els valors de progrés perquè hi ha una alternativa possible. Com ha dit Joan Ribó: “hi ha una alternativa a les polítiques agressives i neoliberals del PP, i hi ha una alternativa al desencant provocat per un PSOE més pendent de contentar els mercats i els poderosos, que dels problemes reals dels ciutadans. I eixa alternativa es diu COMPROMÍS PER VALÈNCIA”. És per tot això, que COMPROMÍS PER VALÈNCIA demana el vot de totes les persones que volen el progrés d’esta ciutat i, especialment, dels progressistes desencantats per les polítiques de Zapatero.

Volem que la paraula Democràcia torne a significar participació de tots i totes, que torne a implicar necessàriament transparència; en definitiva, que torne a ser el COMPROMÍS amb la ciutadania.