El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, aposta per un millor aprofitament de les infraestructures,

Compromís per València ha inclós en el seu programa electoral la intenció de convertir a la capital valenciana en la “ciutat de la música” aprofitant “tant la potent cultura musical del nostre entorn com les infraestructures ja existents, va explicar el candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, en referència al Palau de la Música i el Palau de l’Òpera. La intenció és convertir-los  en “punts de trobada de les nombroses bandes de música valenciana” i com a eix de “festivals de bandes i orquestres de tot l’Estat i d’Europa”.

“Per aconseguir això”, va aclarir el candidat, “cal millorar les insuficients ajudes que atorga la Generalitat Valenciana. Però ser capital musical requereix, també, acabar amb la censura i el menyspreu a la música en valencià amb exemples que hem vist recentment, com els intents de boicot o de censura, amb l’episodi simbòlic i simptomàtic d’obligar a cantar a un important artista sobre un camió”.

“El País Valencià té un important cabdal d’artistes en la nostra llengua que triomfen en l’estranger, en alguns casos, però que ací no són suficientment valorats, per dir-ho de forma suau, pel poder municipal i autonòmic”, afegí Ribó.

Compromís aposta també per donar utilitat i ús “a les infraestructures generades pels grans esdeveniments, com ara les marines del Port, “un espai útil per a actuacions musicals que tinguen repercussió dintre i fora de la ciutat i que servisquen de pol d’atracció de gent jove de tot l’Estat”.

“Aprofitament de les infraestructures, millors ajudes i promoció i saber valorar i promocionar el que estan fent els nostres propis músics són pilars sobre els quals podem convertir València en un centre musical de primera magnitud”, resumí.