Joan Ribó i Consol Castillo destaquen el repte que València té per davant a l’hora de coordinar el magnífic capital humà que té l’economia cultural en la nostra ciutat i posar-lo al servei de la creació de llocs de treball

 

Joan Ribó i Consol Castillo, primer i segon candidat respectivament de la Coalició Compromís a l’Ajuntament de València, han presentat, aquest matí, en roda de premsa les propostes imprescindibles en matèria de gestió cultural per a que “la cultura esdevinga, per a la ciutat de València, un motor de creixement econòmic i generació de llocs de treball”.

Castillo ha manifestat que “des de Compromís apostem perquè València siga ciutat de la cultura, capital de la cultura, començant des dels seus carrers, passant per la seua riquesa museística i, com no, arquitectònica (amb l’entorn de Llotja, El Cabanyal o Ciutat Vella) i natural (El Saler, l’Albufera i l’Horta), i acabant pel capital humà que treballa en el sector cultural. Un capital humà, de músics, actors i actrius, escriptors, creadors en general, que han de ser la base per a aquest model de creixement basat en la creació cultural i tecnològica, i que han de tindre els estímuls suficients, administratius i econòmics suficients per portar endavant la seua tasca”.

Segons Castillo, “València té uns contenidors de luxe i uns sectors culturals preparadíssims, amb idees i capacitat de generar riquesa. Només ens cal polítiques públiques per fer créixer les sinergies entre continguts i contenidors. Per això, la Regidoria de Cultura ha de canviar l’actual model de treball, de grans events, per apostar per la constitució de meses sectorials permanents amb els professionals dels diferents sectors (arts plàstiques, arts visuals, etc.) i també amb els representants de totes les formacions polítiques perquè es puguen consensuar els criteris de qualitat, i  no d’amiguismes, pels quals s’han de regir les polítiques públiques en matèria d’economia cultural a València”.

Això, juntament, amb un Codi de Bones Pràctiques per a la gestió dels diferents equipaments culturals de la ciutat que ordenen, també, la selecció del personal directiu, ha de ser una prioritat per a la Regidoria de Cultura.

La candidata del Compromís, per finalitzar, ha destacat que “l’Ajuntament hauria de col·laborar però sobretot instar a la Generalitat a la posada en marxa del Centre Teatre Valencià, al qual hauria de cedir, per descomptat, l’ús d’algun dels seus contenidors culturals, alhora que revitalitzar el Circuit Teatral Valencià”.