El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, aposta per impulsar els mercats de barri i les botigues menudes “per garantir la qualitat de vida dels barris” i pel foment dels conreus ecològics

Compromís per València, a través del seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha anunciat aquest matí que un dels objectius prioritaris del seu programa de govern serà “impulsar el comerç local i ecològic com a mecanisme per a mantenir l’activitat comercial en els barris i el comerç de proximitat”. En aquest sentit, Compromís impulsarà “tant els mercats de barri com les xicotetes botigues ajudant a la seua organització i manteniment, fomentant economies d’escala, estimulant la creació d’estructures de caràcter cooperatiu i altres mecanismes per ajudar i potenciar el manteniment del xicotet comerç”.

Un xicotet comerç que Compromís considera una eina fonamental “per a mantenir la qualitat de vida dels barris tot i evitant la desaparició dels mateixos provocada per la proliferació de grans cadenes comercials i la concentració d’espais comercials que buiden els barris de qualsevol tipus de servei i obliguen als seus residents a fer grans desplaçaments, per suposat en cotxe privat, per a realitzar les compres bàsiques”.

“Paral·lelament”, prosseguí Ribó, “cal estimular el comerç d’aliments i productes ecològics, lliures de qualsevol tòxic procedent de plaguicides i de molt millors sabor que els actuals. La nostra ciutat té una demanda no satisfeta d’aquests tipus d’aliments que cal incentivar i ajudar al seu desplegament com ja ocorre en la majoria dels països de la Unió Europea servint, de pas, d’eficaç mecanisme de comercialització dels llauradors”.

“Compromís també incentivarà els consum de productes biològics  en els menjadors escolars, en els hospitals, mitjançant campanyes de promoció etcètera. El consum ecològic i local exigeix també actuacions en el món de la restauració on cal estimular i potenciar des de l’ajuntament les xarxes de restaurants ecològics i amb productes locals així com el manteniment de receptes culinàries típiques de la comarca de l’Horta”.

“La promoció de l’agricultura ecològica, on la comercialització és un element fonamental, és el millor camí per a defensar l’Horta i retornar-li el valor tradicional que ha tingut al llarg de la història: ser el rebost i el productor fonamental d’aliments per als habitants de la ciutat de València. En la mateixa direcció es promouran els horts ecològics de ciutat en els espais urbans disponibles com a element lúdic però també com element de subsistència per a moltes famílies en mala situació econòmica”, conclogué.